WeTransfer lanceert mobiele app - Ontwikkeld met Fonk
05-03-2014 13:49:44 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3094 | Tags:

WeTransfer, de grootste online file-transfer service, kondigt vandaag de lancering van hun file-transfer app aan. De app voor iOS apparaten, is de eerste stap naar een compleet WeTransfer ecosysteem en is ontwikkeld met bureau Fonk.

 

De app is specifiek ontworpen om snel en eenvoudig via 3G en4G netwerken of Wi-Fi, gratis tot 10 GB aan hoge resolutie foto’s en video’s te versturen vanuit de filmrol. Esthetiek en eenvoud, belangrijke kernwaarden van WeTransfer, stonden ook voorop bij de ontwikkeling van de app. Zo worden de voor WeTransfer bekende creatieve achtergronden nu ook speciaal voor smartphones uitgezocht.

 

Slimme interface

De app bevat verder allerlei handige functies om gebruik eenvoudiger te maken, zoals ‘two finger swipe’, ‘shake to clear ‘en ‘swipe to next screen’. En als tijdens het versturen van de foto’s en video’s gebeld of smst wordt, pauzeert de app automatisch. Direct daarna wordt de transfer natuurlijk hervat en krijgt de gebruiker een melding.

 

CEO en Founder van WeTransfer, Bas Beerens: “Vanuit onze 20 miljoen maandelijkse actieve gebruikers is er veel vraag naar het versturen van hoge kwaliteit foto’s en video’s via de mobiele telefoon, net zoals dat nu kan met de web versie. Helaas remde de technologie onze wens tot nu toe, maar de komst van 4G en de toenemende wereldwijde dekking biedt ons de mogelijkheid te werken aan een product dat de kwaliteit biedt die mensen van ons verwachten. Onze focus lag dan ook bij het op de markt brengen van een mobiele app die het proces van het versturen van foto’s en video’s eenvoudiger maakt. Zowel voor privé als voor zakelijke doeleinden.”

 

Partner Fonk, Niels de Keizer: “De grootste uitdaging voor de ontwikkeling van de WeTransfer app was het combineren van de simpele interface die past binnen de WeTransfer filosofie van esthetiek en eenvoud. En de overtuiging en ervaring van Fonk dat een app voor elk type gebruiker, beginner of professional, de optimale gebruikerservaring moet bieden. Ongeacht de technische complexiteit. Het resultaat mag er zijn, en de app voor Android volgt snel!  

 

www.wetransfer.com/mobile   

www.fonkmobile.nl

www.wetransfer.com

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!

 

 

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!