WIPA lanceert Flex-Cloud - cloudoplossing zonder afhankelijkheden
05-05-2014 15:33:54 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2751 | Tags:

WIPA lanceert vandaag een nieuwe Cloud dienst onder de naam Flex-Cloud. Met de Flex-Cloud neemt WIPA alle provider-afhankelijkheden bij het gebruiken van Cloud-diensten weg.

 

Met de introductie van de Flex-Cloud wordt ingespeeld op de afhankelijkheid van bedrijven binnen het MKB die Cloud diensten inzetten. Bij uitval van de dienst, faillissement van de provider of een geschil staat de klant vaak met zijn rug tegen de muur en kan schade oplopen tot in de miljoenen. Met de Flex-Cloud krijgt de klant totale controle over zijn Cloud diensten terug wanneer hij dit wenst en kan hij, in welke situatie dan ook, zelf actie ondernemen. Dit zonder tussenkomst van een leverancier.

 

Het beste van beide werelden

De Flex-Cloud biedt klanten de beste oplossing op het gebied van redundancy, high-availability, beveiliging en flexibiliteit echter zonder de afhankelijkheid van een enkele contractspartij in het geval van calamiteiten. "In een tijd waar internet niet meer weg te denken is kun je niet meer afhankelijk zijn van één partij die jouw primaire diensten online moet houden." legt Maarten van Velsen van WIPA uit.

 

WIPA is de eerste aanbieder van een Cloud oplossing waarbij de klant zonder verlies van functionaliteit of kwaliteit totale regie kan voeren over zijn diensten en data met als bijkomend voordeel een aanzienlijke kostenbesparing op het gebied van toekomstige migraties.

 

WIPA is een aanbieder van Cloud diensten met kantoren in Amsterdam en Recifé, Brazilie. WIPA wil met een service georiënteerde aanpak klanten helpen meer voordeel te halen uit de beschikbare Cloud vormen. WIPA's focus in Europa ligt op Nederland en Duitsland terwijl hiernaast WIPA sinds 2013 activiteiten heeft opgestart in Brazilië.

www.wipa.nl

 

 

Banner