WNL haalt Margreet Spijker aan boord
28-07-2014 06:55:33 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2983 | Tags:

 


Presentatrice Margreet Spijker gaat vanaf komend seizoen aan de slag bij Omroep WNL. Zij gaat programma’s presenteren op Nederland 1 en op nieuwszender Radio 1. Volgend jaar zal ze bovendien meewerken aan een nieuw opinieprogramma van WNL op Nederland 2. Daarnaast gaat Spijker samen met presentator Charles Groenhuijsen WNL Op Zondag op Nederland 1 presenteren. Vanaf dit najaar is ze eveneens een van de presentatoren van het radioprogramma WNL Op Zaterdag.


Margreet Spijker werkte van 1998 tot begin 2014 bij RTL, waar ze diverse programma’s presenteerde. De laatste jaren was ze een van de belangrijke anchors van RTL Nieuws. Hoofdredacteur Bert Huisjes zegt blij te zijn dat Spijkers onder contract komt bij de nieuwe omroep WNL. “Ik beschouw Margreet Spijker als een warme en zeer kundige nieuwsjournalist. Wij zijn er trots op dat Margreet bij ons team komt. Haar komst onderstreept onze ambitie om het publieke bestel te versterken met een toegankelijke liberaal-rechtse omroep.” Margreet Spijker: "Het is fantastisch dat ik bij WNL aan de slag kan. Ik verheug me erop om weer in de journalistiek te gaan werken en voel me bevoorrecht om televisie- en radioprogramma`s te mogen presenteren. Ik ga me inzetten om goede programma’s te brengen en ben ontzettend blij met deze mooie kans."


Door de komst van Spijker wijzigt de opzet van het zondagochtendprogramma van WNL. Het programma werd afgelopen jaar elke zondag door verschillende gastpresentatoren gepresenteerd. Vanaf september zullen Spijker en Groenhuijsen beurtelings te zien zijn. Huisjes: “We hebben met veel plezier gewerkt met een meet the press-achtige insteek op zondag. De bezuinigingen bij de publieke omroep vragen echter om de meest efficiënte werkwijze, waarbij onze presentatoren op meerdere programma’s worden ingezet."


WNL zegt grote dank te zijn verschuldigd aan journaliste en royaltydeskundige Sandra Schuurhof, financieel journaliste Janneke Willemse, en politiek journalist Paul Jansen die de zondag afwisselend presenteerden. “Sandra, Janneke en Paul zijn uitmuntende journalisten en sterke duiders. Zij hebben er mede voor gezorgd, dat WNL Op Zondag een vaste waarde is gebleven. We blijven hen graag met regelmaat in onze WNL-programma’s zien of horen.”


www.omroepwnl.nl Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie