Wouter Bax en Tim Overdiek naar NOS.nl
30-09-2013 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3272 | Tags:

Wouter Bax, voormalig hoofdredacteur van NU.nl, en Tim Overdiek, nu nog presentator van de middageditie van het NOS Radio 1 Journaal, komen dit najaar NOS.nl versterken. Ze zullen dat doen in de functie van eindredacteur online bij NOS Nieuws. Bax gaat per 15 oktober aan de slag; Overdiek start op 1 november bij NOS.nl.

 

In deze functie zullen Wouter Bax en Tim Overdiek mede instaan voor de dagelijkse keuzes van het nieuws op NOS.nl en de verdere journalistieke ontwikkeling van de digitale activiteiten van NOS Nieuws, om het publiek nog beter te kunnen bedienen.

 

Wouter Bax: "De NOS is een van de mooiste en meest professionele nieuwsredacties van Nederland. Ik vind het geweldig dat ik mag helpen het potentieel van deze redactie langs de digitale weg nog beter te benutten en zo het publiek nog beter te informeren."

 

Tim Overdiek: “Online journalistiek was als correspondent in Londen al mijn dagelijkse bezigheid. De afgelopen drie jaar heb ik als presentator van het Radio 1 Journaal regelmatig een link gelegd met internet. Hoezeer ik de radio ook ga missen, het is een prachtige uitdaging om straks fulltime nieuwe stappen met NOS.nl te gaan zetten.”

 

Marcel Gelauff, hoofdredacteur NOS Nieuws: “We willen ons online versterken, zowel op NOS.nl als mobiel. De kennis en ervaring van zowel Wouter als Tim kunnen we daarbij uitstekend gebruiken.”

 

Na zijn studie Journalistiek in Utrecht werkte Wouter Bax als freelancer voor de Belgische kranten Het Volk, Het Laatste Nieuws/De Nieuwe Gazet en de Gazet van Antwerpen. In 1997 stapte hij over naar dagblad Trouw, waar hij onder meer economieredacteur, correspondent in Brussel, chef multimedia en chef van de centrale nieuwsdesk was. Van mei 2012 tot en met juni 2013 was Wouter Bax hoofdredacteur van nieuwssite NU.nl.

 

Tim Overdiek kwam in 1999 in dienst van de NOS als radio-correspondent in Washington DC. In 2005 maakte hij de overstap naar Londen, waar hij aan de slag ging als multimediaal correspondent. De crossmediale ervaring die hij in Londen had opgedaan leidde in 2008 tot een nieuwe functie: adjunct-hoofdredacteur van NOS Nieuws in Hilversum, een functie  waaruit hij terugtrad om zich te gaan toeleggen op het presenteren. Sinds december 2010 presenteert Tim Overdiek afwisselend met Lucella Carasso de middageditie van het NOS Radio 1 Journaal.   

www.nos.nl

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie