Wuzzon lanceert click2call campagne platform
22-05-2014 13:01:10 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3105 | Tags:

Creative performance marketing bureau Wuzzon lanceert vandaag op de AFD Performance dag naast een volledig nieuwe corporate identity ook haar nieuwe lick2call campagne platform. Click2call campagnes zorgen dat onsumenten met een klik op een mobiele advertentie of landingspagina direct kunnen bellen naar het bedrijf om zo elefonisch hun vraag te stellen of aankoop te bevestigen. Het Wuzzon platform optimaliseert media inzet, filtert niet walitatieve calls en traceert welk advertentie kanaal tot de beste conversies leiden.

 

Click2call

Cllick2call is hot. Een Nielsen onderzoek toont aan dat in de US 73% van de zoekopdrachten op een mobiele telefoon tot een telefoongesprek leiden. Forbes voorspelt zelfs dat binnen 6-10 jaar de inkomsten van Google omzet uit click2call de normale omzet uit Adwords zal overstijgen. Bovendien zijn conversie cijfers van inbound calls 12-15 maal hoger dan terugbel afspraken van ingevulde web formulieren.

 

Oplossing voor nieuwe Wet Consumentenrechten

Veel callcenters die bellen voor energiebedrijven of telecom partijen zitten met hun handen in het haar, vanwege de invoering in juni van de Wet Consumentenrechten. Hierin staat dat telefonisch afgesloten diensten van bijvoorbeeld energie of telecom schriftelijk door de consument moeten worden bevestigd. Verwacht wordt dat hierdoor het terugbellen op koude data of geworven terugbelafspraken niet meer lucratief is, vanwege dalende conversies. Echter geldt dat schriftelijke bevestiging achterwege gelaten kan worden indien de consument zelf belt om deze dienst af te sluiten.

 

Technologie

Het Wuzzon platform heeft alle functies om een click2call campagne tot een succes te maken. Louise Verschuren, co founder: “Het platform kan precies traceren welke click uiteindelijk tot een kwalitatief telefoongesprek heeft geleid. Daarnaast biedt het mogelijkheden om calls vooraf te kwalificeren, zodat het callcenter optimaal kan worden ingezet.  Advertenties kunnen alleen op bepaalde tijdstippen worden getoond of alleen aan gebruikers in een bepaalde regio. Ook bestaat de mogelijkheid om calls toe te wijzen aan een bepaalde vestiging op deze manier. “

 

Brigitta Schlumpf, co founder vult aan: “We kunnen voor de adverteerder alle mogelijke kanalen in zetten, Google Adwords, social media, mobile display en zelfs offline. Voor sommige kanalen kunnen we zelfs afrekenen per call, een volledige no cure no pay oplossing om zo kennis te maken met deze vorm van inbound marketing. “

 

www.wuzzon.com

 

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie