Zapp Your Planet magazine nu verkrijgbaar
28-03-2014 15:25:54 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3821 | Tags:

Morgen is in Zapplive de officiële aftrap van Zapp Your Planet, de jaarlijks terugkerende actie van jeugdzender Zapp. ZYP staat dit jaar in het teken van plastic zwerfafval. Na expedities naar Groenland en Suriname strijden vier presentatoren – Puberruiler Ajouad, Klokhuis-gezichten Maurice en Nienke en Zapp Sport’s Viviënne – voor een tocht naar de enorme berg afval bij Hawaï. Het Zapp Your Planet magazine ligt nu in de winkel.

 

Morgenochtend vertelt de eerste professionele plasticspecialist Marius Smit zijn bijzondere verhaal in Zapplive. Hij schepte zoveel plastic afval uit de grachten van Amsterdam, dat hij er een boot van kon bouwen: de Plastic Whale. Daarna barst de strijd om de expeditie naar Hawaï in volle hevigheid los. In het Rotterdamse havengebied gaan de vier presentatoren allerlei sportieve uitdagingen aan. Maurice staat te trappelen: “Lef tonen, niet teveel nadenken, gewoon doen!”

 

Het magazine

Met plasticweetjes, tips, interviews met de teamcaptains, een quiz en test is Zapp Your Planet hét blad voor kids van 8-12 jaar die zich bewust zijn van de wereld om zich heen. Bij het magazine krijgen de lezers het ‘Plastic! Is dit nodig?’-zegelvel, waarmee ze zelf in actie kunnen komen tegen onnodig plastic. Nu ze zien wat de gevolgen zijn, gaan de teamcaptains zelf ook veel bewuster om met plastic. Ajouad: “Voordat ik meedeed, kocht ik bij elk supermarktbezoek opnieuw een plastic tasje. Ik bewaarde ze in het aanrechtkastje onder de gootsteen, maar hergebruiken? Ho maar! Nu neem ik altijd een tas mee.”

 

Zapp Your Planet

Zapp Your Planet wijst kinderen op het belang van duurzaamheid. Ze krijgen tips om goed voor de aarde te zorgen en leren over milieuproblemen. Dit jaar staat de plastic soep centraal; een drijvende afvalberg die alsmaar blijft groeien. De Zapp Your Planet liveshow is van 29 maart tot 5 april dagelijks op de buis en Klokhuis en het Jeugdjournaal doen mee. Ook op internet kunnen de kids terecht: op www.zapp.nl kunnen ze zich aansluiten bij hun favoriete presentator en door middel van een game online punten verzamelen. De ultieme hoofdprijs? Een expeditie naar Hawaï!

 

Over FC Klap

De uitgeverij van mediabedrijf FC Klap brengt boeken en tijdschriften uit, bijvoorbeeld omroepvakblad Broadcast Magazine, Boer zoekt Vrouw magazine, 19 Golf en Genieten, The Voice Kids magazine, Het Sinterklaasjournaal en de Zappelin Doeboeken. In mei verschijnt Zapp Sport magazine, waarin het WK voetbal en hockey de hoofdrol spelen.

 

www.fcklap.nl