ZEEF.com introduceert affiliate connector
15-07-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 4892 | Tags:

Content curation platform ZEEF.com introduceert de affiliate connector: een tool die van bestaande links automatisch affiliate links maakt. Hiermee kunnen curatoren die inhoudelijk bijdragen aan het ZEEF platform daar nu ook inkomsten uit genereren. Performance advertising netwerk Zanox is als eerste geïntegreerd op het platform, waarmee in een keer een groot internationaal bereik wordt bewerkstelligd. De affiliate connector zal op termijn ook buiten ZEEF gebruikt kunnen worden.

 

Op ZEEF.com kunnen mensen lijstjes met links aanmaken over hun favoriete onderwerpen. Zo is er bijvoorbeeld een pagina met allerhande informatie over het schrijven van een businessplan of valt er handige informatie te vinden over startups. Deze Startpagina 2.0 pagina’s kunnen bijvoorbeeld ook gaan over koffie, speelgoed of reizen. Met de introductie van de affiliate connector kunnen makers van een pagina zonder ook maar één druk op de knop hun links omzetten in commerciële links. Hiervoor hoeven zij niets te doen, maar verdienen zij ineens wel geld met het delen van informatie. Klaas Joosten, oprichter van ZEEF: "Ik vind het belangrijk dat curatoren beloond worden voor hun waardevolle tips. Zij steken veel tijd en moeite in het maken van een informatieve pagina, daar mag best iets tegenover staan."

 

Integratie met Zanox

Nu de wereldwijde integratie met Zanox een feit is, is ZEEF toegetreden tot een internationaal select gezelschap van Zanox-publishers zoals Skimlinks, RewardStyle en Yieldify die proactief aanbevolen worden bij adverteerders. De bestaande links in ZEEF worden automatisch omgezet naar affiliate links van Zanox. Hierbij worden de beste links gebruikt. Dit zijn de links met de hoogste conversie en de meeste commissie. Voor Zanox betekent dit dat de exposure voor de adverteerders sterk wordt uitgebreid en dat ze toegang krijgen tot hoogwaardige bezoekers. In een eerdere test bleek dat de conversie van ZEEF Widgets 15 keer hoger is dan die van Google Adsense. "Dit is denk ik goed te verklaren. Achter de gecureerde content van ZEEF zitten immers mensen. En of dit nou hobbyisten of experts zijn, hun bijdrage is altijd relevanter en beter dan een algoritme. Als je bedenkt dat Google hetzelfde principe probeert na te bootsen met een algoritme, dan wint the real thing", aldus Lauri Koop, Managing Director Zanox Benelux.

 

Whitelabel

De affiliate connector zal op korte termijn ook beschikbaar worden gesteld voor publishers, zodat ze dit voor hun eigen website - buiten ZEEF – kunnen gaan gebruiken. Hiermee betreedt ZEEF de markt van partijen als Viglink die content gedreven verkoop ondersteunen. Ook voor publishers vindt de affliliate connector altijd de beste affiliate link die beschikbaar is. Publishers zijn met de affiliate connector minder tijd kwijt aan tracking, het managen van de links en applicaties, en het in de gaten houden van betalingen. De affiliate connector vormt als het ware een geautomatiseerde paraplu voor alle activiteiten die publishers nu nog handmatig doen.

 

 

www.zeef.com

www.zanox.com

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media en marketingcommunicatie