Zenders van BrandDeli hebben een topjaar achter de rug
18-01-2014 23:00:00 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3471 | Tags:

De merken van tv-exploitant BrandDeli hebben een topjaar achter de rug. De gezamenlijke zenders behaalden in 2013 binnen de doelgroep 20-49 een stijging in marktaandeel van 46% ten opzichte van 20121. In het vierde kwartaal bedroeg dit marktaandeel maar liefst 15,8%. BrandDeli is hiermee de 3e partij binnen de Nederlandse tv-markt.

 

Deze groei staat niet op zichzelf. Het tv-aanbod is de afgelopen jaren groter geworden en kijkers kiezen steeds meer voor zenders met een duidelijk profiel in plaats van voor de traditionele zenders. Hierdoor is er een opvallende verschuiving in de tv-markt zichtbaar. De zenders die BrandDeli vertegenwoordigt, zijn qua marktaandeel in 2013 zelfs meer dan verdubbeld ten opzichte van 2010. 

 

De goede performance komt onder meer tot stand door de groei van Comedy Central, Discovery Channel en TLC, alsmede door de start van de zenders FOX en FOX Sports in augustus 2013. 

 

Over BrandDeli

BrandDeli is een ad sales-samenwerking tussen Discovery Networks Benelux, Viacom International Media Networks en FOX International Channels. De organisatie representeert in totaal twaalf lineaire en digitale TV-merken in Nederland: 24Kitchen, Comedy Central, Comedy Central Family, Discovery Channel, FOX, FOX Sports, ID, MTV, National Geographic Channel, Nickelodeon, TeenNick en TLC. BrandDeli is verantwoordelijk voor zowel spot, online als Brand Partnership samenwerkingen.

 

www.branddeli.nl

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie