Ziggo lanceert Interactieve Televisie zonder aparte digitale ontvanger
05-11-2013 11:44:26 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3107 | Tags:

Als eerste in de wereld is het netwerk van Ziggo geschikt gemaakt voor het gebruik van Interactieve Televisie zonder de normaal noodzakelijke aparte digitale ontvanger. Ziggo klanten met een vernieuwde CI+ Module (vanaf versie 1.3) én een daarvoor door Ziggo gecertificeerde televisie kunnen vanaf morgen gebruikmaken van interactieve diensten zoals het On Demand bekijken van films en series of gemiste TV-programma's. Ziggo streeft er met deze volgende stap naar de toegankelijkheid en het gebruiksgemak van Interactieve Televisie te vergroten.

 

Tot nu toe was het gebruik van Interactieve Televisie alleen mogelijk met behulp van een aparte digitale ontvanger, maar vanaf begin 2013 zijn televisies steeds vaker voorzien van een zogenaamd CI+ slot (Common Interface) versie 1.3.

 

Op dit moment zijn al veel van deze televisies van de merken Samsung, LG en Philips gecertificeerd. De volledige lijst met geschikte en door Ziggo gecertificeerde TV's  is te vinden op www.ziggo.nl/CI+module.

 

 "Deze ontwikkeling biedt voor onze klanten grote voordelen", zegt Pieter Vervoort, VP Consumentenproducten en Innovatie van Ziggo. "Ze kijken met de Interactieve CI+ Module zonder extra apparaat, zonder extra snoeren en zonder extra afstandsbediening, films, series en gemiste TV-programma's rechtstreeks  op hun televisie. Voor Ziggo is het voordeel dat de look en feel en het gebruik van Interactieve Televisie over alle modellen randapparatuur exact het zelfde is."

 

Over Ziggo

Ziggo is een landelijke aanbieder van media- en communicatiediensten. Ziggo bedient circa 2,8 miljoen huishoudens, 1,9 miljoen breedband internetklanten, 2,3 miljoen afnemers van digitale televisie en 1,6 miljoen telefoonabonnees. Producten en diensten voor de klein- en grootzakelijke markt betreffen zaken als telefonie, datacommunicatie en elektronische betalingsmogelijkheden. Het verzorgingsgebied - met sterke regionale bases - strekt zich uit over het grootste gedeelte van Nederland. Ziggo is genoteerd aan de NYSE Euronext Amsterdam.

 

www.ziggo.com

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie