Zorgvoorelkaar.com lanceert online vacaturebank voor vrijwilligerswerk
11-03-2014 13:16:42 | Door: Nico Scherphuis | hits: 3481 | Tags:

Zorgvoorelkaar.com  lanceert een nieuwe generatie online vacaturebank voor vrijwilligerswerk. In tegenstelling tot de traditionele vacaturebanken is de online vacaturebank interactief en biedt hierdoor meer matches, meer aanmeldingen van vrijwilligers en minder administratief werk voor de vrijwilligerscentrale. Met de grote bezuinigingen op de thuiszorg in het vooruitzicht, waarbij er een groter beroep zal worden gedaan op vrijwilligers, is dit geen overbodige luxe. In Gilze en Rijen en Zaanstad is de online vacaturebank al in gebruik. Stimulans in Veldhoven, Breda-Actief en Vrijwilligerscentrale Amstelland volgen binnenkort.

 

De online vacaturebank is tot stand gekomen in co-creatie met bovengenoemde vrijwilligerscentrales. Zij hebben aangegeven hoe de ideale online vacaturebank er uit moet zien. Dit heeft geleid tot een gebruiksvriendelijke en interactieve website (web 2.0). Het nieuwe systeem heeft veel taken en processen van de traditionele online vacaturebanken versimpeld. Daardoor verdwijnt veel administratieve rompslomp voor vrijwilligerscentrales, zodat zij meer tijd hebben voor bijvoorbeeld begeleiding van vrijwilligers die meer aandacht nodig hebben en advisering van organisaties.

 

Daarnaast is het heel eenvoudig geworden voor vrijwilligers en organisaties om direct met elkaar in contact te komen. Organisaties kunnen zelf de vacatures plaatsen en beheren. Ook vrijwilligers kunnen zich aanmelden en een advertentie plaatsen in het hulpaanbod. Vervolgens is op de geografische kaart van de betreffende regio in één oogopslag te zien welke vacatures zijn geplaatst en tevens welke vrijwilligers zich aanbieden. Vrijwilligers kunnen direct met de organisaties in contact komen door te reageren op een vacature. Organisaties kunnen via het hulpaanbod ook zelf direct vrijwilligers benaderen. Indien een match tot stand is gekomen, wordt dit geregistreerd in het systeem.

 

E-matching en 1-op-1 matching

Het systeem van de online vacaturebank beschikt over e-matching: vrijwilligers die zich hebben aangemeld worden automatisch per email op de hoogte gehouden van vacatures in hun omgeving die passen bij hun profiel. Daarnaast kan gekozen worden voor de module van 1-op-1 matching om burenhulp te faciliteren. Mensen kunnen zelf een hulpvraag plaatsen en in contact komen met buurtgenoten die een handje kunnen helpen. Dit stimuleert burgerparticipatie en zelfredzaamheid in buurten.

 

Overige functionaliteiten

• Organisaties kunnen een eigen profielpagina maken en hun diensten aanbieden

• Er kunnen foto's worden toevoegd bij vacatures

• Vacatures kunnen worden gedeeld op social media

 

In Gilze en Rijen en Zaanstad werken de vrijwilligersorganisaties al met de online vacaturebank. Zie www.vipgilzerijen.nl en www.zaankantersvoorelkaar.nl om een beeld te krijgen. Stimulans in Veldhoven, Breda-Actief en Vrijwilligerscentrale Amstelland volgen binnenkort.

 

Over Social Care Network

Social Care Network is de organisatie achter Zorgvoorelkaar.com en de Online Vacaturebank. Zorgvoorelkaar.com is een online marktplaats voor vrijwillige en professionele hulp. Dit platform maakt het makkelijk en vertrouwd om hulp te vinden en aan te bieden in de buurt. In het najaar van 2011 is Social Care Network opgericht door Patrick Anthonissen (1976) en Mathijs Huis in 't Veld (1980). Social Care Network is aangesloten bij het landelijke platform voor sociale ondernemers Social Enterprise NL en wordt ondersteund door onder andere Stichting DOEN.

 

www.zorgvoorelkaar.com

 

 

  Cross Media Congres | 14 mei 2014 | Amsterdam

 

  Cross Media Awards 2014 - Stuur jouw cases in!