ZyXEL introduceert UAG4100 Unified Dual-radio Access Gateway
28-01-2014 14:40:48 | Door: Nico Scherphuis | hits: 2797 | Tags:

ZyXEL Communications, leverancier van breedbandoplossingen, introduceert de ZyXEL UAG4100 Unified Access Gateway die speciaal is ontwikkeld voor de hospitality branche. De ZyXEL UAG4100 helpt eigenaren van gastverblijven bij een snelle opbouw van een vast en draadloos netwerk. De ZyXEL UAG4100 is de opvolger van de N4100 die al in meer dan 8000 hotels wereldwijd wordt gebruikt. Tevens is de UAG4100 ideaal in te zetten als hotspot in hotel lobby’s, restaurants of cafés. 

 

De ZyXEL hospitality oplossingen spelen in op de wensen van gebruikers om altijd online te zijn, waar ze zich ook binnen een gebouw bevinden. De UAG4100 ondersteunt 802.11 a/b/g/n dual-radio Wi-Fi en heeft een ingebouwde WLAN controller. De gateway heeft een efficiënt dual-band mechanisme dat toepasbaar is op 2.4GHz en 5GHz bandbreedte. Deze technologie zorgt ervoor dat een grote hoeveelheid gebruikers altijd tegelijkertijd toegang heeft tot internet. De UAG4100 wordt geleverd met een eenvoudig beheerplatform dat tot 300 vaste en draadloze gebruikers op het netwerk kan managen. De beheersfunctie voorkomt dat bepaalde personen alle bandbreedte binnen een bereik gebruiken. Dit zorgt voor tevreden klanten, omdat ze altijd toegang hebben tot internet.

 

Billing

De UAG4100 heeft ingebouwde billing functies voor het factureren van internetgebruik aan klanten. De billing functies bestaan uit Web portal authenticatie, user agreement login en RADIUS server authenticatie. De ZyXEL UAG4100 ondersteunt verder sms ticketing voor het versturen van een gebruikersnaam en wachtwoord naar telefoons waarna gasten kunnen inloggen op het internet. Eindgebruikers hebben zo alle toegangsgegevens op hun telefoons opgeslagen, in plaats van dat ze die op een papier moeten noteren.

 

Uitbreiden access points

De ZyXEL UAG4100 kan een nog groter internetbereik halen door het uitbreiden van access points. Dankzij de WLAN controller in de UAG4100 kunnen access points snel worden geïnstalleerd, zonder het van te voren te configureren. Zodra een UAG4100 connectie maakt met access points, worden alle functies direct aan het access point toegevoegd. Wi-Fi monitoring en -beheer kan allemaal vanaf de UAG4100 plaatsvinden. Dit vereenvoudigt allerlei complexe zaken die ontstaan door de uitrol van een Wi-Fi-netwerk.

 

EU Data Retention Directive

De ZyXEL UAG4100 ondersteunt de EU Data Retention Directive (2006/24/EC) voor het opslaan en bewaren van gebruikersdata. Deze richtlijn dataretentie is op 3 mei 2006 in werking getreden en voorziet in een verplichting voor aanbieders van openbare elektronische communicatienetwerken en aanbieders van openbare elektronische communicatiediensten tot het bewaren van een bepaalde lijst van telecommunicatiegegevens gedurende een bepaalde periode. De gegevens bestaan onder andere uit gebruikersgegevens, MAC-adressen, IP-bronnen en websitebestemmingen.

 

De nieuwe generatie ZyXEL UAG4100 Access Gateway is per direct beschikbaar.

 

www.ZyXEL.nl

 

 

 

 Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

 Vacatures en stages in media en marketingcommunicatie